Categorieën

Tips & info

Meest verkochte stropdassen

Onze populairste stropdassen uit de belangrijkste categorieën

Bij het 's ochtends netjes gekleed het huis verlaten komt veel routine kijken. Natuurlijk begint men vroeg of laat onbewust erop te letten of de overhemdkraag goed zit, of de knoopjes van de mouwen vastzitten en of de schoenen glanzen - en niet het pak. Voor de spiegel wordt vervolgens met grote zorg de das gestrikt. Wie een voorkeur heeft voor een klassiek pak, zal meestal ook voor een traditionele knoop gaan, zoals de enkele windsor. Dynamischere mensen kiezen eerder voor de simpele four in hand. En dat dag in dag uit, voor de komende veertig jaar. Waarom eigenlijk?

De stropdas wordt meestal als vrij conservatief beschouwd. Menigeen die de strenge dresscode in het bedrijfsleven wat luchtiger wil maken, probeert dat via de stropdas. Maar stropdassen kunnen slechts met mate worden gebruikt om uiting te geven aan individualiteit. Want met name in conservatieve branches bepaalt de omgeving niet alleen dát er een stropdas gedragen moet worden, maar ook het gewenste dessin. In dat geval zijn conservatieve strepen, waar het de stropdas betreft, een absolute must. En toch: er is een mogelijkheid om u enigszins te onderscheiden van de massa.

Er zijn wel 10 miljoen manieren om een stropdas te knopen. Zo'n 85 daarvan zijn ook daadwerkelijk te gebruiken. Maar slechts zo'n 20 knopen zien er ook echt mooi uit. Er is niets tegen op de four in hand. Het is gewoon een betrouwbare en wat saaie manier om een stropdas om te doen. Maar meer ook niet. Bij een brede cutaway-kraag staan brede knopen, zoals een dubbele windsor, meestal beter. Wie wel van een wat vollere knoop houdt, kan bijvoorbeeld ook de Hanover-knoop proberen. Die is ook zeer geschikt voor het inkorten van te lange stropdassen.

Wie echter vrijwel nooit een stropdas kan vinden die lang genoeg is, kan ook eens een knoop uitproberen die minder stof vereist, zoals de oriental. Die heeft zo weinig slagen dat hij theoretisch gezien eigenlijk niet goed kan blijven zitten. Maar dat doet hij wel.

Spectaculair is bijvoorbeeld de christensen-knoop. Met zijn gekruiste slagen is hij een echte blikvanger. Voor naar kantoor is hij normaal gesproken echter te speels. Een knoop zoals de nicky kunt u in zo'n situatie daarentegen echter prima dragen. Hij overtuigt niet alleen door de bijzondere, driehoekige vorm, maar ontziet ook het weefsel van de stropdas. In ieder geval kan een kleine variatie in de stropdasknoop voor wat afwisseling zorgen in de soms wat eentonige sleur op kantoor. Of probeer eventueel deze erg populaire blauwe stropdaseens.