Categorieën

Tips & info

Bruine stropdassen

Bruine stropdassen zien we vooral bij een gesoigneerde vrijetijds-look. Een bruine das staat even goed bij een tweed jasje als bij een leren jack of een sportjasje. In de landhuismode is de klassieke bruine stropdas vrijwel onmisbaar, aangezien hij altijd wat landelijk oogt.

Sorteren op   

Page   1 | 2

Page   1 | 2

Kleurschakeringen van bruin

Geel, magenta, zwart en geel zijn de uitgangskleuren van bruin. Het bruin wordt donkerder als er meer zwart wordt toegevoegd. Wordt er wit toegevoegd, dan ontstaan er zandkleurige tinten, zoals beige en kaki. Houdt u van deze kleuren, kijk dan vooral eens in onze rubriek Beige stropdassen. Het bruin wordt wat roodachtig als er meer rood wordt toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mahonie of roestbruin. Wordt er nog meer rood toegevoegd, dan ontstaan er kleuren als bordeaux en kastanjerood. Kijk voor een bordeauxrode stropdas in onze categorie Bordeauxrode stropdassen. Door geel toe te voegen krijgen we lichtere, zonnige tinten zoals brons en geelbruin.

Wie een langere stropdas nodig heeft, vindt deze in onze rubriek Extra lange stropdassen. Doorgaans geldt dat mannen die langer zijn dan 1.80 m het best een langere stropdas kunnen dragen. Dat gaat ook op als u een wat grotere nekomvang hebt. Kies ook een XXL stropdas als u een dubbele knoop zoals de dubbele windsorknoop wilt maken.Kleurencombinaties met de bruine stropdas

Net als voor andere kleuren geldt ook voor bruin dat de lichtere tinten het meest geschikt zijn voor de warmere seizoenen. Denk hierbij aan beige, lichtbruin of kaki. De donkerdere bruintinten, zoals kastanjebruin of mokka zijn de betere keuze voor de koudere maanden. Kiest u in de herfst voor een bruine stropdas, ga dan voor bruin met een groter percentage rood, zoals roestbruin.

Bij het combineren met pak en overhemd geldt de volgende richtlijn: neem geen grijs of diepzwart. Een pak in marineblauw, beige, bruin of olijf is in dit geval een betere keuze.