Categorien

Tips & info

Roze stropdassen

Het aantal kleurvarianten bij onze roze stropdassen is erg groot. Terwijl een zacht roze stropdas markante gelaatstrekken minder scherp maakt en een teken is van toegankelijkheid, bewijst een felroze stropdas dat u ook wel eens buiten de gebaande paden wilt treden.

Kleurnuances van roze

Roze is een combinatie van rood (magenta) en wit. Uiteraard wordt het roze lichter naarmate er meer wit wordt toegevoegd. Voorbeelden daarvan zijn ros�, lavendel en anjer. Met minder wit wordt het roze feller van kleur. Kersrood is hier een goed voorbeeld van. Wordt er wat geel aan het roze toegevoegd, dan ontstaat er een oranje boventoon. Bij perzik, zalm en koraalrood is dat duidelijk zichtbaar. Donkerdere tinten in de richting van bruinrood worden verkregen door zwart toe te voegen.

Waar kan roze mee worden gecombineerd?

Roze is ideaal voor de warme maanden - het is namelijk erg fris en licht van kleur. Wij adviseren u een roze stropdas te combineren met een grijs pak. Andere geschikte kleuren zijn beige en lichtbruin.

De lichtere tinten roze passen perfect bij licht- tot middelgrijze pakken en een wit overhemd. Bij een fellere kleur roze staat ook een zwart of grijs overhemd erg mooi.

Maar let bij het combineren van kleuren met een roze stropdas ook op uw individuele kleurprofiel. Mannen met lichte ogen en licht haar staat roze namelijk het best.