Categorien

Tips & info

Zwarte en antraciete stropdassen

Zwarte stropdassen draagt men naar uitvaarten en naar zeer formele avonden De zwarte stropdas komt meestal streng en plechtig over, maar kan bij een moderne business-outfit ook een contrastrijk accent vormen. Bovendien kan een zwarte das met vrijwel alle kleuren en dessins worden gecombineerd.

Sorteren op   

Page   1 | 2 | 3

Page   1 | 2 | 3

Uitvoeringen van de zwarte stropdas

Bij ons vindt u de elegante, effen, zwarte das, maar ook zwarte dassen met strepen, paisleys of stippen. En uiteraard kunt u ook voor de bijpassende pochet of damessjaal bij stropdassen.net terecht. Behalve met verschillende dessins is de zwarte das natuurlijk ook verkrijgbaar met verschillende weefmethoden. Sommige zwarte stropdassen hebben een mat oppervlak, andere zijn gemaakt van glad en fluweelachtig zijdegaren. Zoekt u een stropdas in zilver of donkergrijs, neem dan een kijkje bij onze categorie Zilverkleurige, grijze stropdassen.

Alle stropdassen in deze categorie hebben een normale lengte. Bent u langer dan 1.80 m, dan kunt u het best een XXL stropdas dragen. Maar ook bij een grotere nekomvang kan het noodzakelijk zijn een extra lange stropdas te dragen. Kijk gerust eens in onze categorie XXL stropdassen. stropdassen.net adviseert u ook een XXL stropdas te kiezen als u de voorkeur geeft aan een brede stropdasknoop, zoals de dubbele windsor.

Kledingadvies bij de zwarte stropdas

De zwarte das is altijd een goede keuze voor semiformele gelegenheden in de avond. Is de gelegenheid minder formeel, kies dan een stropdas met een mat oppervlak. Of kies eventueel een gestreepte das. Draag bij een uitvaart altijd een zwarte stropdas.

De zwarte stropdas is de keuze bij uitstek voor semiformele gelegenheden, omdat hij zeer verzorgd staat. U bent op zoek naar een extravagante stropdas? Kies dan een zwarte stropdas met wat minder glans of met ingewerkte kleurschakeringen. Bij uitvaarten wordt vaak een zwarte of in elk geval donkere stropdas gedragen. In Frankrijk draagt men bij begrafenissen soms ook wel een violette stropdas.