Categorien

Tips & info

Witte stropdassen

Voor advocaten, rechters en formele gelegenheden

Witte stropdassen staan onberispelijk. Met name de effen witte stropdas staat in dit geval bijzonder verzorgd. Omdat een effen, witte stropdas ook neutraliteit en doordachtzaamheid uitstraalt, wordt hij vaak gedragen door advocaten, rechters en officiers van justitie.

Sorteren op   

Page   1 | 2

Page   1 | 2

Wanneer draagt u een witte stropdas?

Wit geldt als een formele stropdaskleur, daarom kan een witte stropdas prima overdag worden gedragen. De effen witte das is de formeelste das die we kennen. Als vuistregel geldt: hoe minder structuur of dessin de das heeft, des te plechtiger hij overkomt. Daarom is de witte stropdas een zeer gewilde keuze voor plechtige gelegenheden die overdag plaatsvinden, zoals een huwelijk. In de warme seizoenen combineert men wit graag met kleuren als lichtgroen, lichtblauw en roze. Ruiten en strepen in deze kleuren horen bij de populaire lente- en zomerkleuren, ook in combinatie met een pochet. Samen met een pak en overhemd is deze combinatie zeer geschikt als business-outfit. Omdat wit als kleur voor onschuld en reinheid staat, is dit natuurlijk een geliefde kleur bij advocaten. Een gerechtelijke uitspraak moet zijn gebaseerd op harde feiten en niet op een persoonlijke mening.

Kleurencombinaties voor de witte stropdas

Wit kan uitstekend worden gecombineerd met allerlei kleuren. Combineer een witte stropdas bijvoorbeeld met een donkergrijs of zwart pak en een overhemd in wit of zwart. Wilt u een designstropdas dragen waarbij wit wordt gecombineerd met een andere kleur, kies dan een overhemd in diezelfde kleur. Wit kan ook goed met een lichtere kleur worden gecombineerd. Populaire kleuren voor warmere dagen zijn beige, lichtgrijs, lichtbruin en navy.